Sierpleister

Sierpleister is een afwerking waarbij steentjes van circa 1,0 tot 3,0 mm zorgen voor een egale, korrelige structuur, die in het wit of welke andere kleur dan ook kan worden aangebracht. Het is overschilderbaar met elke latex.

De sierpleisters zijn in verschillende groftes te verkrijgen, en kunnen oplopen van 0,5 mm tot wel 5,0 mm. Hierbij moet wel in acht worden genomen dat hoe grover de structuur is, des te meer materiaal er nodig is. Wij kunnen u diverse staaltjes laten zien in de verschillende groftes.

Spachtelputz

Spachtelputz is een populaire sierpleister met een gelijkmatige korrelstructuur. Deze wordt aangebracht met een ijzere spaan. Na het opbrengen kan de spachtelputz worden afgewerkt met een kunststof spaan.

Granol

Granol is eigenlijk de grote voorloper van spachtelputz en werd een paar jaar geleden heel vaak gesmeerd. De structuur kunt u een beetje vergelijken met de structuur van boomschors. Zeker wanneer de structuur verticaal aangebracht wordt. Vaak wordt de structuur ook omgedraaid aangebracht. De verwerking is hetzelfde als de spachtelputz.

Barokpleister

Barokpleister kunnen we een beetje zien als een combinatie van spachtelputz en granol. De structuur lijkt zeer veel op een mix van deze twee sierpleisters. Hierbij is het verwerkingsproces ook weer hetzelfde als bij de spachtelputz.

Marmerpleister

Marmerpleister is een wat duurdere afwerking, en heeft ook een korrelstructuur. Alleen de korrels kunnen bij deze afwerkingssoort verschillend van kleur zijn. De verwerking is het materiaal aanbrengen met een ijzeren spaan, en net zo lang met de ijzeren spaan over het materiaal heen gaan, totdat er geen oneffenheid meer te zien is.